نحوه ی کاشت مداد کاشتنی
مداد کاشتنی آوند یا به تعبیری دیگر مداد سبز ، مداد محیط زیستی و یا مداد بذردار (seed pencils) ، شرایطی را فراهم میآورد تا فرهنگ حفظ محیط زیست و جلوگیری از قطع درختان در کودکان و نوجوانان نهادینه شود.
ایده اصلی این مداد آن است که به جای دور ریختن مدادهای کوتاه شده، آنها را بکاریم و کاشته خود را برداشت و مصرف نمائیم.
مداد کاشتنی آوند در واقع فرهنگ کاشت گیاهان را به کودکان و دانش آموزان آموزش می دهد و همین دلیل امروزه در بسیاری از مهدها و مدارس کشور (به ویژه در روز درختکاری) به عنوان یک هدیه سبز مورد استفاده قرار میگیرد. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این محصول در مدارس، فرهنگسازی عدم جویدن انتهای مدادها به کودکان است. بسیاری از دانشآموزان برای آنکه بتوانند مداد کاشتنی خود را حفظ کنند و در انتهای کار آن را بکارند، بسیار مراقب هستند که انتهای مداد را در دهان خود فرو نبرند.
در انتهای هر مداد کاشتنی آوند یک کپسول ویژه حاوی بذر گیاهان خوراکی شامل بذرهای: شاهی, تربچه و ریحان تعبیه شده است.
تمامی بذرهای موجود در این مدادها به سرعت جوانه میزنند و جوانههای آنها خوراکی هستند. پس از آن که کودک مداد بذردار را استفاده کرد و مدادش کوچک شد، میتواند مداد کاشتنی خود را از انتهای کپسولدار آن درون خاک بکارد و سپس آن را آبیاری کند.
پس از آبیاری مداد کاشتنی آوند ، کپسول انتهایی آن در درون خاک از بین می رود و بذرها وارد خاک می شوند. بعد از گذشت چند روز بذرها شروع به جوانه زنی می نمایند و حتی کودک می تواند آنها را میل نماید.
خوردن گیاهان کاشته شده علاوه بر آنکه به دلیل دارا بودن انواع مواد مغذی برای کودکان مفید است، به کودکان می آموزد که از سبزیجات و میوه جات در زندگی روزمره بیشتر استفاده نمایند.
روش کاشت
یک گلدان تهیه نمایید. یک خاک مناسب نظیر: پیت ماس، کوکوپیت، خاک بستر کاشت و یا ترکیبی از این نوع خاکها تهیه نمائید.
پس از آن که مداد محیط زیستی کوچک شد، از انتهای کپسولدار مداد، آن را به صورت مورب وکج در خاک بکارید. مداد سبز را حداکثر یک سانتیمتر در خاک فرو ببرید.
سپس مداد کاشتنی را آبیاری کنید. برای جوانهزنی خاک باید همواره مرطوب باشد، پس در صورت خشک شدن خاک، دوباره آن را آبیاری نمائید. پس از جوانه زدن بذرها آنها را مقابل نورآفتاب قرار دهید تا رشد کنند.